“ Omtrent de klachtenregeling ”

Het kan elke zorgverlener wel eens overkomen een klacht te krijgen. Wanneer u als cliënt een klacht heeft dan is het wel zo fijn als u daarvoor ergens terecht kunt. Ondanks dat ik als zorgverlener een eventuele klacht graag zelf wil oplossen, heeft de wet bepaald dat een onafhankelijke klachtenregeling verplicht is. De voornaamste reden hiervoor is dat u als cliënt ten allen tijde de mogelijkheid moet hebben om uw klacht te kunnen uiten en dat hiervoor ook een oplossing geboden wordt.

Soms kom je er samen niet uit, wat zijn dan de vervolgstappen?

Indien wij samen niet tot een oplossing komen, kunt u contact opnemen met stichting klachtenregeling.  Zij hebben als taak te bemiddelen tussen client en zorgverlener. In het algemeen volgt er dan een gesprek met alle partijen welke de klachtenfunctionaris begeleidt. De client en de zorgverlener zijn genoodzaakt hier gebruik van te maken. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden.

Wat als ook een klachtenfunctionaris niet tot een oplossing kan komen?

Het komt voor dat het gesprek met de klachtenfunctionaris niet tot een gepaste oplossing leidt voor de cliënt. u geeft dit aan bij de klachtenfunctionaris zodat hij u kan begeleiden richting de geschilleninstantie. De geschilleninstantie zal ook met beide partijen in gesprek gaan en uiteindelijk tot een uitspraak komen. Deze uitspraak is bindend.

https://www.klachtenregeling.nl/